Typer av grottor och var de förekommer

Det finns många typer av grottor. Man kan hitta dem i bergsområden eller kuster. En grotta är ett naturligt underjordiskt utrymme inne i jorden. Det finns olika typer av grottor, inklusive grottor och vikar. En grotta är en stor grotta med en öppning på toppen som har tillräckligt med utrymme för en individ att stå upprätt inuti den. En vik är en liten grotta som ofta har vatten i sig som de som finns i kustområden.

Typer av grottor och hur de bildas

Grottor är naturliga underjordiska utrymmen som kan bildas på olika sätt.

Grottor kan bildas genom kemiska och fysiska processer som upplöst kalksten med koldioxid, regnvatten och annan vattenrelaterad erosion.

De kan också bildas från djurgrävning och grävning för skydd, matförvaring och häckning.

Vad du kan förvänta dig i en grotttur

Grottan är en mörk och mystisk plats med det enda ljuset som kommer från din guides lampa. Detta är inte vilken turné som helst, det är en grottupplevelse.

Turen börjar med en orientering av de grundläggande säkerhetsreglerna, till exempel vad du ska göra när du känner dig obekväm eller behöver hjälp i en nödsituation. Sedan börjar vi vårt äventyr i grottor och grottor – djupt under jordens yta. Din guide leder dig genom olika kammare och upp och ner för stegar, sluttningar och trappor för att visa dig några fantastiska formationer som stalaktiter, stalagmiter och flödessten (även känd som “grottbacon”). Du kanske till och med befinner dig i en katedralkammare som sträcker sig över 100 fot hög!

Hur är ljusförhållandena i grottan?

Ljusförhållandena i grottan var inte alltid bra. Det var en mörk, våt och fuktig miljö – det kan vara överväldigande för turister som kan ha astma eller bräckligt hjärta.

För att lösa detta problem installerade ett företag som heter “Tokyo Otaku Mode” LED -lampor i grottan för att göra det mer intressant för besökare. Dessa lampor är energieffektiva och har inga negativa effekter på det naturliga ekosystemet i detta område.

Vikten av ventilation i grottan

Ventilation är processen att tillföra luft till en grotta, gruva eller annat utrymme med naturliga eller mekaniska medel.

Ventilation är en avgörande del av alla underjordiska konstruktioner eftersom det förhindrar ansamling av metangas och andra brandfarliga gaser som byggs upp i trånga utrymmen.

För att ventilationssystemen ska fungera som de ska måste de övervakas regelbundet.

av kicken